Шоколад
Здоровий шоколад – мрія чи реальність?
ПИТАННЯ: Чи здоровий і корисний для мене шоколад?
ВІДПОВІДЬ: Здоровий шоколад – звучить, як мрія, що здійснилась, але шоколад ще остаточно не отримав статусу здорової їжі. Репутація шоколаду продовжує зростати разом із збільшенням кількості досліджень, у яких йдеться про те що шоколад хороший вибір для здорового серця.
Шоколад і його основний інгредієнт – какао – асоціюється зі зниженням ризику захворіти на хвороби серця. Флаваноїди, що містяться в какао бобах мають антиоксидантний ефект, що знижує руйнування клітин, які мають вплив на здоров’я серця. Також флаваноїди сприяють зниженню тиску крові і покращенню судинної функції. У темному шоколаді міститься більше флаваноїдів, ніж у молочному. Проте є й окремі застереження: підстави вважати, що флаваноїди мають хороші властивості і корисні для здоров’я, здебільшого походять від короткочасних і неконтрольованих досліджень. Більшість наукових досліджень потребують додаткових підтверджень того, що шоколад відіграє важливу роль у здоров’ї серця.
У той же час, якщо ви хочете додати шоколад до вашого харчування, робіть це в міру. Чому? Споживання шоколадних виробів може збільшити кількість жирів, цукру та калорій в організмі. А надто багато шоколаду може мати вплив на збільшення ваги, що є фактором ризику гіпертонічної хвороби, ішемічної хвороби серця, а також діабету.
Варто обирати чорний шоколад з вмістом какао не менше 65%. У дослідженнях було показано, що кількість шоколаду 85 г. на добу є корисною, тому радимо не перевищувати цю норму.
http://zdorove-sertse.com.ua/home
|